Υλικά για 4 άτομα:

  • 2 ματσάκια ρόκα πλυμένα και καθαρισμένα
  • 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί σε κύβους
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 50 γρ. κολοκυθόσποροι καβουρδισμένοι για 2-3΄σε τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία (ή μείγμα σπόρων για σαλάτα)
  • 1 πορτοκάλι καθαρισμένο, σε φετάκια
  • 2 κ.σ. παρμεζάνα σε λεπτά κομμάτια ή τριμμένη
  • 1/2 ματσάκι σχοινόπρασο ή 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 3 κ.σ. λευκό μπαλσαμικό
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο + 2 κ.σ. για το τηγάνι
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο για 30΄΄.
  • Ρίχνουμε το ψωμί και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2΄.
  • Πετάμε το σκόρδο και μεταφέρουμε σε προθερμασμένο φούρνο.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10΄.
  • Βάζουμε σε μεγάλη σαλατιέρα τη ρόκα, το πορτοκάλι και το ψωμί, και αλατοπιπερώνουμε.
  • Ρίχνουμε το ξύδι και τις 4 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε το σχοινόπρασο, τους σπόρους και την παρμεζάνα.