Υλικά για 4-6 άτομα:
- 1 κοτόπουλο 1200 γρ. σε κομμάτια
- 700 γρ. κουνουπίδι σε μικρά μπουκετάκια
- 2 πατάτες κυδωνάτες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή
- αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα:
- 200 ml ελαιόλαδο
- 100 ml χυμός πορτοκάλι
- 50 γρ. μουστάρδα
- 30 ml χυμός λεμόνι
Εκτέλεση
- Χτυπάμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα σε ένα βαζάκι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το κρέας και καλύπτουμε με το 1/3 της σάλτσας. Τοποθετούμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ, αν κάνουμε τη διαδικασία από την προηγούμενη μέρα ή 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου.
- Βάζουμε το κουνουπίδι σε ένα μπολ και καλύπτουμε με το 1/3 της υπόλοιπης σάλτσας. Τοποθετούμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ, αν κάνουμε τη διαδικασία από την προηγούμενη μέρα ή 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου.
- Βάζουμε το κρέας με τη μαρινάδα του, το κουνουπίδι με τη μαρινάδα του, τις πατάτες, το σκόρδο, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι, και την υπόλοιπη σάλτσα.
- Ανακατεύουμε να πάει παντού η σάλτσα.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου μέχρι να ψηθεί καλά το κρέας και να σωθούν τα υγρά.