Υλικά για 4-6 άτομα:

  • 1 κοτόπουλο 1200 γρ. σε κομμάτια
  • 700 γρ. κουνουπίδι σε μικρά μπουκετάκια
  • 2 πατάτες κυδωνάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή
  • αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα:

  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 100 ml χυμός πορτοκάλι
  • 50 γρ. μουστάρδα
  • 30 ml χυμός λεμόνι

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα σε ένα βαζάκι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το κρέας και καλύπτουμε με το 1/3 της σάλτσας. Τοποθετούμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ, αν κάνουμε τη διαδικασία από την προηγούμενη μέρα ή 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Βάζουμε το κουνουπίδι σε ένα μπολ και καλύπτουμε με το 1/3 της υπόλοιπης σάλτσας. Τοποθετούμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ, αν κάνουμε τη διαδικασία από την προηγούμενη μέρα ή 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Βάζουμε το κρέας με τη μαρινάδα του, το κουνουπίδι με τη μαρινάδα του, τις πατάτες, το σκόρδο, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι, και την υπόλοιπη σάλτσα.
  • Ανακατεύουμε να πάει παντού η σάλτσα.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου μέχρι να ψηθεί καλά το κρέας και να σωθούν τα υγρά.