Υλικά για στρογγυλή φόρμα 26 εκ:

Για τη ζύμη:

  • 250 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • 100 γρ. καλαμποκέλαιο
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 550 γρ. αλεύρι
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γλ. κανέλα

Για τη γέμιση:

  • 1 κιλό (ακάθαριστα) μήλα καθαρισμένα και κομμένα στα 8-10 φέτες
  • 100 γρ. σταφίδες
  • 100 γρ. καρύδια χοντροσπασμένα
  • 100 γρ. ζάχαρη καστανή
  • λίγη κανέλα

Εκτέλεση

Για τη ζύμη:

  • Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά στο χέρι ή στο μίξερ μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη και λαδερή ζύμη. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε 2 κ.σ. αλεύρι, όχι παραπάνω.
  • Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα ή όλο το βράδυ.

Για τη γέμιση και τη συναρμολόγηση:

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 κομμάτια, το ένα λίγο μεγαλύτερο από το άλλο.
  • Ανοίγουμε το μεγαλύτερο κομμάτι σε φύλλο χοντρό και το απλώνουμε στη βουτυρωμένη φόρμα μέχρι πάνω στα τοιχώματα.
  • Βάζουμε τη γέμιση, απλώνουμε από πάνω το δεύτερο φύλλο και τρυπάμε το φύλλο με πηρούνι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50-60′. Στα 10′ πριν από το τέλος, βάζουμε κάτω αντίσταση και αέρα.

Σημείωση: Το δεύτερο μικρότερο κομμάτι μπορούμε να το κάνουμε στεφάνια που τα απλώνουμε διαδοχικά από το μεγαλύτερο στο μικρότερο.