Υλικά για 2 μερίδες:
- 4-5 κ.σ. σφιχτή μπεσαμέλ (δες συνταγή για παστίτσιο)
- 150-200 γρ. γραβιέρα ήπια
- 1 φλιτζανάκι καφέ κρασί λευκό ξηρό
- εστραγκόν ξερό, δυόσμο (ή ό,τι άλλο μυρωδικό θέλουμε)
- αλάτι, πιπέρι
- αλεύρι, γαλέτα και 2 αβγά χτυπημένα για το πανάρισμα
- λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
- Αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες να σφίξει το μείγμα.
- Φτιάχνουμε κροκέτες, περνάμε από το αλεύρι, το αβγό και τέλος τη γαλέτα.
- Τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι για 1΄από κάθε πλευρά.