kekakiapralinajpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Υλικά για 9 cupcakes:

  • 120 γρ. κουβερτούρα γάλακτος πραλίνα κομμένη σε πολύ μικρά κομματάκια (είτε με το μαχαίρι είτε στο μούλτι)
  • 80 γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη ή μείγμα των 2)
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 3 αβγά
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.σ. μαρμελάδα αχλάδι )δες συνταγή μαρμελάδα αχλάδι)
  • 1 ποτήρι σιρόπι αχλαδιού (δες συνταγή τάρτα αμυγδάλου με αχλάδια)

Για το γλάσο:

  • 50 γρ. κουβερτούρα γάλακτος πραλίνα
  • 1 κ.γλ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. γάλα
  • 3 κ.σ.σιρόπι αχλαδιού

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε τα αβγά και συνεχίζουμε για 2′ το χτύπημα.
  • Ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν,  τη σοκολάτα και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε και τη μαρμελάδα και ανακατεύουμε.
  • Τοποθετούμε στις φόρμες για κεκάκια που έχουμε βουτυρώσει ή καλύψει με χαρτάκια.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15-20΄ (ή μέχρι να ροδίσουν και να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα).
  • Εντωμεταξύ βάζουμε τα υλικά για το γλάσο σε ένα κατσαρολάκι, το τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και ρίχνουμε από πάνω κουταλιά κουταλιά το σιρόπι αχλαδιού (που είναι κρύο από το ψυγείο).
  • Αφαιρούμε τα κεκάκια από τις θήκες και τα τοποθετούμε σε μια σχάρα.
  • Ύστερα από 10′ βάζουμε πάνω από τα κεκάκια το γλάσο με ένα κουτάλι.