Υλικά (για το ταψάκι των 25 εκ.):

Για το φύλλο:

  • 500 γρ. αλεύρι
  • 1/2 ποτήρι λάδι (ίσως και λίγο λιγότερο)
  • 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
  • 3 κ.σ. ξίδι
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη

Για τη γέμιση:

  • 300 γρ. σπανάκι
  • 2 πράσα
  • 1 γιαούρτι
  • 200 γρ. φέτα
  • 1 αβγό
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Για τη γέμιση:

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

Για το φύλλο:

  • Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε νερό ή αλεύρι.
  • Χωρίζουμε σε δύο μπάλες. Ανοίγουμε τα φύλλα με το χοντρό πλάστη.
  • Λαδώνουμε το ταψί και απλώνουμε το ένα φύλλο, σηκώνοντάς το μέχρι τα πλάγια του ταψιού. Βάζουμε τη γέμιση και διπλώνουμε το φύλλο προς τα μέσα, λαδώνοντάς το.
  • Έπειτα, τοποθετούμε και το άλλο φύλλο από πάνω κόβοντας ό,τι περισσεύει.
  • Αλείφουμε με το πινέλο λάδι την πίτα, τη ραντίζουμε με νερό και τη χαράσσουμε για να στεγνώσουν τα υγρά της καθώς ψήνεται.
  • Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο γύρω στους 200-220 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
  • Αν αρπάξει από πάνω, βάζουμε αλουμινόχαρτο.