Υλικά (για το ταψάκι των 25 εκ.):
Για το φύλλο:
- 500 γρ. αλεύρι
- 1/2 ποτήρι λάδι (ίσως και λίγο λιγότερο)
- 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
- 3 κ.σ. ξίδι
- 1/2 κ.γλ. αλάτι
- 1 κ.γλ. ζάχαρη
Για τη γέμιση:
- 300 γρ. σπανάκι
- 2 πράσα
- 1 γιαούρτι
- 200 γρ. φέτα
- 1 αβγό
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Για τη γέμιση:
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Για το φύλλο:
- Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε νερό ή αλεύρι.
- Χωρίζουμε σε δύο μπάλες. Ανοίγουμε τα φύλλα με το χοντρό πλάστη.
- Λαδώνουμε το ταψί και απλώνουμε το ένα φύλλο, σηκώνοντάς το μέχρι τα πλάγια του ταψιού. Βάζουμε τη γέμιση και διπλώνουμε το φύλλο προς τα μέσα, λαδώνοντάς το.
- Έπειτα, τοποθετούμε και το άλλο φύλλο από πάνω κόβοντας ό,τι περισσεύει.
- Αλείφουμε με το πινέλο λάδι την πίτα, τη ραντίζουμε με νερό και τη χαράσσουμε για να στεγνώσουν τα υγρά της καθώς ψήνεται.
- Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο γύρω στους 200-220 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
- Αν αρπάξει από πάνω, βάζουμε αλουμινόχαρτο.