rolomilo1

Υλικά:

  • 2 μήλα μεγάλα ή 1 μήλο και 2 αχλάδια
  • 2 κ.σ. κοφτές πετιμέζι ή 1 κ.σ. πετιμέζι και 1 κ.σ. καστανή-μαύρη ζάχαρη
  • 1/2 κ.γλ.κανέλα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 φλιτζάνι καρύδια χοντροσπασμένα (ή ανάμεικτα με αμύγδαλα και φουντούκια)
  • 4 κ.σ. σταφίδες ξανθές ψιλοκομμένες
  • 3-4 αποξηραμένα δαμάσκηνα ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
  • 4-5 φύλλα κρούστας
  • 100 γρ. μαργαρίνη λιωμένη ανακατεμένη με 2-3 κ.σ. αραβοσιτέλαιο (ή όλο μαργαρίνη)
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ

Εκτέλεση

  • Κόβουμε τα φρούτα σε λεπτά φετάκια, αφού τα έχουμε ξεφλουδίσει
  • Τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από τη μαργαρίνη και τα ανακατεύουμε απαλά.
  • Απλώνουμε ένα φύλλο σε πάγκο (ή τραπέζι ή όπου διαθέτετε μεγάλη επιφάνεια) και το αλείφουμε με τη μαργαρίνη. Βάζουμε από πάνω ένα δεύτερο φύλλο και κάνουμε το ίδιο. Συνεχίζουμε κατ’ αυτόν τον τρόπο και με τα υπόλοιπα φύλλα.
  • Βάζουμε τη γέμιση στη μία άκρη των φύλλων (τη μικρή πλευρά) και αρχίζουμε να τυλίγουμε σε ρολό. Όταν φτάσουμε στη μέση, γυρνάμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα και συνεχίζουμε το τύλιγμα.
  • Τοποθετούμε το ρολό σε ταψί που έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος.
  • Ρίχνουμε το υπόλοιπα μείγμα μαργαρίνης από πάνω (ρίχνουμε αρκετό) και κάνουμε κατά μήκος 3-4 χαρακιές.
  • Ψήνουμε το ρολό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45′ μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
  • Σερβίρουμε χλιαρό πασπαλίζοντάς το με ζάχαρη άχνη.

Σημείωση: Με τα υπόλοιπα φύλλα που θα περισσέψουν από τη συσκευασία μπορούμε να φτιάξουμε πιτάκια με λουκάνικα, μελιτζάνα και μετσοβόνε (δες συνταγή, 8 φύλλα δηλαδή τα 2/3 της συνταγής).