Υλικά για 4 άτομα:

  • 1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο από μπούτι σε μικρά κομμέτια
  • 2 πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 2 καρότα σε ροδέλες
  • 2 κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους
  • 2 κλωναράκι σέλερυ ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης σε κύβους
  • 12 φρέσκα μανιτάρια ξεφλουδισμένα  και κομμένα σε φέτες
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1 κ.σ. ξερό εστραγκόν
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 2 κρόκοι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε τα λαχανικά και το κοτόπουλο σε 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Ανακατεύουμε κατά διαστήματα γυρίζοντας τα λαχανικά και το κρέας για να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
  • Αλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε 3 φλιτζάνια νερό, τη μουστάρδα και το εστραγκόν.
  • Ανακατεύουμε και βράζουμε για 30′ ή μέχρι να σωθεί το νερό.
  • Ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με τους κρόκους και χύνουμε στο τηγάνι.
  • Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από την φωτιά.