Υλικά για στρογγυλή φόρμα 18-20 εκ.:
Για τη βάση:
- 180 γρ. μπισκότα digestive θρυμματισμένα στο μούλτι
- 50 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
Για τη γέμιση:
- 450 γρ. τυρί κρέμα (μασκαρπόνε) σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 γρ. ζάχαρη
- 2 αβγά
- 125 γρ. πουρές κολοκύθας (βράζουμε σε κατσαρολάκι με νερό 130 γρ. κολοκύθα πορτοκαλί μέχρι να μαλακώσει και περνάμε από το μούλτι)
- 1 κ.γλ. κανέλα
- 1 κ.γλ. τζίντζερ σε σκόνη και μοσχοκάρυδο και γαρίφαλο
- 80 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια
Εκτέλεση
Βάση:
- Ρίχνουμε το μπισκότα και τη μαργαρίνη στη φόρμα, ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και απλώνουμε σε όλη τη φόρμα.
- Βάζουμε στο ψυγείο για 1 βράδυ.
Γέμιση:
- Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα για 5΄.
- Προσθέτουμε τα αβγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για 3′.
- Ρίχνουμε τον πουρέ και τα μπαχαρικά και χτυπάμε για 1′ ακόμη.
- Προσθέτουμε τα κομματάκια κουβερτούρα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
- Ρίχνουμε πάνω από τη βάση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 45′.
- Βάζουμε στο ψυγείο.