Υλικά για στρογγυλή φόρμα 18-20 εκ.:

Για τη βάση:

  • 180 γρ. μπισκότα digestive θρυμματισμένα στο μούλτι
  • 50 γρ. μαργαρίνη λιωμένη

Για τη γέμιση:

  • 450 γρ. τυρί κρέμα (μασκαρπόνε) σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • 125 γρ. πουρές κολοκύθας (βράζουμε σε κατσαρολάκι με νερό 130 γρ. κολοκύθα πορτοκαλί μέχρι να μαλακώσει και περνάμε από το μούλτι)
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 1 κ.γλ. τζίντζερ σε σκόνη και μοσχοκάρυδο και γαρίφαλο
  • 80 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια

Εκτέλεση

Βάση:

  • Ρίχνουμε το μπισκότα και τη μαργαρίνη στη φόρμα, ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και απλώνουμε σε όλη τη φόρμα.
  • Βάζουμε στο ψυγείο για 1 βράδυ.

Γέμιση:

  • Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα για 5΄.
  • Προσθέτουμε τα αβγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για 3′.
  • Ρίχνουμε τον πουρέ και τα μπαχαρικά και χτυπάμε για 1′ ακόμη.
  • Προσθέτουμε τα κομματάκια κουβερτούρα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
  • Ρίχνουμε πάνω από τη βάση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 45′.
  • Βάζουμε στο ψυγείο.