Υλικά για 24 μάφιν ή μία στογγυλή φόρμα 26 εκ.:

  • 6 ασπράδια αυγών και 2 κρόκους
  • 150 γραμμάρια νιφάδες βρώμης (κουάκερ)
  • 3 κουταλιές σούπας τριμμένο λιναρόσπορο
  • 100 γραμμ. χοντροτριμμένα καρύδια
  • 3 ώριμα φρούτα (π.χ. μήλα και μπανάνες)
  • 1 βανίλια
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
  • 4 κ.σ. μέλι για να το περιχύσουμε (το ζεσταίνουμε πρώτα για να είναι πιο ρευστό)

Εκτέλεση

  • Αναμιγνύουμε τα αλεσμένα καρύδια με το λιναρόσπορο και τη βρώμη.
  • Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα φρούτα.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια τους κρόκους, τη βανίλια και την κανέλα και αναμιγνύουμε όλα τα υλικά προσθέτοντας το μπέικιν πάουντερ.
  • Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα καλυμμένη με αντικολλητικό χαρτί φούρνου ή στις θήκες για μάφιν, και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 50′.
  • Προτού κρυώσει, το περιχύνουμε με το μέλι.

Shape tips:

  • Το αποτέλεσμα είναι αρκετά άγλυκο. Αν το θέλεουμε πιο γλυκό, βάζουμε 4 κ.σ. καστανή ζάχαρη στο μείγμα.
  • Θα προσθέταμε και 1 φλιτζάνι τριμμένο καρότο για πιο γλυκιά γεύση.