Υλικά για πυρέξ 40χ35:

  • 1½ κιλό κουνουπίδι
  • 200 γραμ. γραβιέρα τριμμένη
  • 200 γραμ. τυρί κρέμα
  • 100 γραμ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1½ κιλό γάλα φρέσκο
  • 6 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ
  • 3 αυγά
  • 100 γραμ. (½ κεσεδάκι) γιαούρτι στραγγιστό
  • αλάτι
  • μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε το κουνουπίδι και το κόβουμε σε μπουκετάκια.
  • Τα μαγειρεύουμε για 10′ σε αλατισμένο νερό που βράζει.
  • Τα βγάζουμε σε σουρωτήρι.
  • Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα, το κορν φλάουρ, το μοσχοκάρυδο κι αλάτι, και ανακατεύοντας συχνά με σύρμα την αφήνουμε να δέσει. Τη βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
  • Προσθέτουμε τα αβγά και ανακατεύουμε γρήγορα, όπως επίσης και το γιαούρτι.
  • Ρίχνουμε 2 κουτάλες κρέμα στο πυρέξ και στρώνουμε κοντά κοντά τα κομμάτια κουνουπίδι. Εδώ κι εκεί μοιράζουμε το τυρί κρέμα.
  • Πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα και περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
  • Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και ψήνουμε το σουφλέ για 25-30′ στους 200 βαθμούς C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα.