Υλικά για 3-4 άτομα:

  • 1 κουνουπίδι γύρω στα 700 γρ.
  • 6 αβγά βραστά και λιωμένα
  • 100 γρ.κρουτόν με σκόρδο τριμμένα
  • 50 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πάπρικα καπνιστή

Εκτέλεση

  • Βράζουμε το κουνουπίδι, αφαιρώντας τα χοντρά τμήματα σε αλατισμένο νερό για 10-15′ και μετά το στραγγίζουμε.
  • Χωρίζουμε το κουνουπίδι σε μικρά κομμάτια.
  • Βάζουμε σε ένα μέτριο πυρέξ λίγο λάδι και ρίχνουμε το κουνουπίδι.
  • Προσθέτουμε τα αβγά και τη μισή ποσότητα από τα κρουτόν,  το τυρί, 3 κ.σ. ελαιόλαδο και πάπρικα.
  • Ανακατεύουμε και ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη ποσότητα κρουτόν και τυρί και περιχύνουμε με τις υπόλοιπες 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Ψήνουμε στο γκριλ για 5′.