Υλικά για 2 μεγάλες σαλατιέρες ή πιατέλες:

  • 1 φλιτζάνι άσπρο λάχανο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης τριμμένη στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
  • 3-4 κλωνάρια σέλερυ ψιλοκομμένα
  • 1 μαραθόριζα τριμμένη στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
  • 3 παντζάρια ξεφλουδισμένα και ωμά τριμμένα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
  • 2-3 καρότα τριμμένα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος

Για τη βινεγκρέτ:

  • 3 κ.σ. μουστάρδα
  • 5 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 κ.σ. μηλόξιδο
  • 3 κ.σ. πετιμέζι
  • 1/2 φλιτζάνι χυμός πορτοκαλιού
  • 1/2 -3/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε τα λαχανικά σε μεγάλο μπολ και τα μοιράζουμε στις σαλατιέρες ή πιατέλες.
  • Χτυπάμε όλα τα υλικά για τη βινεγκρέτ στο μούλτι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Περιχύνουμε τις σαλάτες με τη βινεγκρέτ.