Υλικά για 12 μπουρεκάκια:

Για το φύλλο:

  • 6 έτοιμα φύλλα ή χειροποίητα με:
  • 200 γρ. αλεύρι
  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό (και περισσότερο, αν χρειαστεί)

Για τη γέμιση:

  • 2 μελιτζάνες
  • 1/2 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 2 πράσα κομμένα ψιλοκομμένα
  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 150 γρ. χαλούμι τριμμένο και ρεγκάτο
  • 1 κ.σ. καρύδι χοντροκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Για το φύλλο:

  • Ζυμώνουμε όλα τα υλικά στο μίξερ ή με το χέρι, χωρίζουμε σε 6 ισοβαρή μπαλάκια και αφήνουμε στην άκρη ή στο ψυγείο για 1 ώρα.

Για τη γέμιση:

  • Ψήνουμε τις μελιτζάνες στο γκριλ μέχρι να μαλακώσουν και να καεί η φλούδα τους, τις καθαρίζουμε, τις περιχύνουμε με λεμόνι και αφήνουμε την ψίχα τους σε σουρωτήρι να στραγγίξουν.
  • Βάζουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και οτάρουμε τα πράση μέχρι να μαλακώσουν.
  • Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Σε μπολ ανακατεύουμε την λιωμένη ψίχα μελιτζάνας, τα πράσα, τα τυριά και την καρυδόψιχα.
  • Ανοίγουμε τα μπαλάκια σε 6 φύλλα και τα κόβουμε στα 2.
  • Λαδώνουμε κάθε φύλλο, βάζουμε από τη γέμιση της μελιτζάνας και τυλίγουμε σε ρολό.
  • Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε ρηχό ταψί, αραδιάζουμε τα μπουρεκάκια, ραντίζουμε με νερό και αλείφουμε με λάδι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40΄μέχρ να ροδίσουν.