Υλικά για 12 μπουρεκάκια:
Για το φύλλο:
- 6 έτοιμα φύλλα ή χειροποίητα με:
- 200 γρ. αλεύρι
- 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γλ. αλάτι
- 1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό (και περισσότερο, αν χρειαστεί)
Για τη γέμιση:
- 2 μελιτζάνες
- 1/2 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 2 πράσα κομμένα ψιλοκομμένα
- 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 150 γρ. χαλούμι τριμμένο και ρεγκάτο
- 1 κ.σ. καρύδι χοντροκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Για το φύλλο:
- Ζυμώνουμε όλα τα υλικά στο μίξερ ή με το χέρι, χωρίζουμε σε 6 ισοβαρή μπαλάκια και αφήνουμε στην άκρη ή στο ψυγείο για 1 ώρα.
Για τη γέμιση:
- Ψήνουμε τις μελιτζάνες στο γκριλ μέχρι να μαλακώσουν και να καεί η φλούδα τους, τις καθαρίζουμε, τις περιχύνουμε με λεμόνι και αφήνουμε την ψίχα τους σε σουρωτήρι να στραγγίξουν.
- Βάζουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και οτάρουμε τα πράση μέχρι να μαλακώσουν.
- Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Σε μπολ ανακατεύουμε την λιωμένη ψίχα μελιτζάνας, τα πράσα, τα τυριά και την καρυδόψιχα.
- Ανοίγουμε τα μπαλάκια σε 6 φύλλα και τα κόβουμε στα 2.
- Λαδώνουμε κάθε φύλλο, βάζουμε από τη γέμιση της μελιτζάνας και τυλίγουμε σε ρολό.
- Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε ρηχό ταψί, αραδιάζουμε τα μπουρεκάκια, ραντίζουμε με νερό και αλείφουμε με λάδι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40΄μέχρ να ροδίσουν.