pitakolokytha

 

 

 

 

 

 

Υλικά για στρογγυλή φόρμα 26 εκ.:

  • 600 γρ. κίτρινη κολοκύθα ψιλοτριμμένη στο μούλτι ή στην ψιλή πλευρά του τρίφτη και στιμμένη καλά να μην έχει υγρά
  • 2 μήλα ψιλοτριμμένα και στιμμένα καλά
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 μεγάλα πορτοκάλια
  • 1 φλιτζάνι μείγμα ελαιόλαδο με αραβοσιτέλαιο
  • 1 φλιτζάνι σταφίδα
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 1/2 κ.γλ. γαρίφαλο
  • 1 και 1/2 φλιτζάνι ανθότυρο θρυμματισμένο
  • 1οο γρ. καρύδια χοντροσπασμένα

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε σε μια λεκάνη όλα τα υλικά εκτός από την κολοκύθα, το μήλο και το ανθότυρο που τα έχουμε βάλει και ανακατέψει σε άλλο μπολ.
  • Αναμειγνύουμε τα 2 μείγματα και ανακατεύουμε με σύρμα ή με το χέρι.
  • Ρίχνουμε στη φόρμα που έχουμε βουτυρώσει.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 70′. Στα τελευταία 10′ βάζουμε κάτω αντίσταση και αέρα.
  • Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.