rigatoni

 

 

 

 

 

 

 

Υλικά για 3-4 άτομα:

  • 250 γρ. βίδες ή ριγκατόνι
  • 350 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 300 γρ. μανιτάρια άσπρα, καθαρισμένα και κομμένα σε καρέ
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερά, ψιλοκομμένο
  • 150ml ελαιόλαδο
  • 100g λιαστές τομάτες, κομμένες σε λωρίδες
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 1-2 κ.σ. φρέσκο χυμό ντομάτας
  • 150γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κανελόξυλο
  • ελάχιστο κύμινο
  • 1 κ.γλ. κοφτό πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι
  • 1 σφηνάκι αμαρέτο
  • 1 κουτ. σούπας ξερό βασιλικό

Εκτέλεση

  • Βράζετε για 8-10′ τις βίδες σε αλατισμένο νερό.
  • Αφού βράσουν, τις κρυώνουμε σε τρεχούμενο νερό για να σταματήσει ο βρασμός.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, μέχρι να γυαλίσουν.
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύετε για 6′.
  • Ρίχνουμε τις λιαστές ντομάτες και το κανελόξυλο και αφήνετε το μείγμα να μαγειρευτεί άλλα 3′.
  • Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τον κιμά και αφού μαγειρευτεί για άλλα 10′, προσθέτουμε το αλάτι, το σκόρδο, το κύμινο και την πάπρικα.
  • Μαγειρεύουμε για επιπλέον 10′ (αν χρειαστεί, προσθέτουμε και λίγο νερό) και ρίχνουμε το αμαρέτο και το βασιλικό. Τ
  • Τέλος, προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε για 2′ ακόμη/
  • Αφού προθερμάνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, απλώνουμε τις βίδες σε ένα μικρό ταψάκι, τα περιχύνουμε με τον κιμά και απλώνουμε την παρμεζάνα.
  • Ψήνουμε σε μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει το φαγητό μια καφετιά κρούστα.