Υλικά για 3-4 άτομα:
- 250 γρ. βίδες ή ριγκατόνι
- 350 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
- 300 γρ. μανιτάρια άσπρα, καθαρισμένα και κομμένα σε καρέ
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερά, ψιλοκομμένο
- 150ml ελαιόλαδο
- 100g λιαστές τομάτες, κομμένες σε λωρίδες
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- 1-2 κ.σ. φρέσκο χυμό ντομάτας
- 150γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 1 κανελόξυλο
- ελάχιστο κύμινο
- 1 κ.γλ. κοφτό πάπρικα γλυκιά
- αλάτι
- 1 σφηνάκι αμαρέτο
- 1 κουτ. σούπας ξερό βασιλικό
Εκτέλεση
- Βράζετε για 8-10′ τις βίδες σε αλατισμένο νερό.
- Αφού βράσουν, τις κρυώνουμε σε τρεχούμενο νερό για να σταματήσει ο βρασμός.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, μέχρι να γυαλίσουν.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύετε για 6′.
- Ρίχνουμε τις λιαστές ντομάτες και το κανελόξυλο και αφήνετε το μείγμα να μαγειρευτεί άλλα 3′.
- Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τον κιμά και αφού μαγειρευτεί για άλλα 10′, προσθέτουμε το αλάτι, το σκόρδο, το κύμινο και την πάπρικα.
- Μαγειρεύουμε για επιπλέον 10′ (αν χρειαστεί, προσθέτουμε και λίγο νερό) και ρίχνουμε το αμαρέτο και το βασιλικό. Τ
- Τέλος, προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε για 2′ ακόμη/
- Αφού προθερμάνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, απλώνουμε τις βίδες σε ένα μικρό ταψάκι, τα περιχύνουμε με τον κιμά και απλώνουμε την παρμεζάνα.
- Ψήνουμε σε μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει το φαγητό μια καφετιά κρούστα.