Υλικά για ρηχό ταψί 40χ30 εκ.:

Για το παντεσπάνι:

  • 4 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 25 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 125 γρ. αλεύρι

Για την κρέμα μήλου:

  • 3 μήλα μεσαίου μεγέθους, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
  • 150 ml χυμός μήλου ή κοκτέιλ φρούτων
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 45 γρ. κορν φλάουρ

Εκτέλεση

Κρέμα μήλου:

  • Βάζουμε τα μήλα σε μια κατσαρόλα με τη ζάχαρη, το μισό χυμό και την κανέλα και μόλις έρθουν σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10′ μέχρι να λιώσουν τα μήλα. Πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ ή στο μούλτι
  • Στον υπόλοιπο χυμό διαλύουμε το κορν φλάουρ και ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με τον πουρέ μήλου.
  • Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η κρέμα.
  • Αφήνουμε να κρυώσει.

Παντεσπάνι:

  • Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη για 10′.
  • Ρίχνουμε το αλεύρι βροχηδόν με τη βανίλια και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Προσθέτουμε και το βούτυρο και ανακατεύουμε λίγο ακόμα.
  • Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και στρώνουμε με σπάτουλα.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 8-10′.
  • Βγάζουμε το παντεσπάνι από τον φούρνο και το αναποδογυρίζουμε σε καθαρή πετσέτα ή καλύτερα αντικολλητικό χαρτί.
  • Αφήνουμε να κρυώσει για 5′ περίπου και απλώνουμε πάνω την κρέμα μήλου.
  • Τυλίγουμε αμέσως σε ρολό και βάζουμε στο ψυγείο.
  • Κόβουμε τις άκρες με πριονωτό μαχαίρι και πασπαλίζουμε ζάχαρη, άχνη ή κρυσταλλική, και κανέλα.