Υλικά για 4 άτομα:
- 1/2 μαρούλι
- 2 ματσάκια ρόκα
- 2 φέτες ψωμί κομμένο σε κύβους
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 50 γρ. μείγμα ξηρών καρπών (κολοκυθόσποροι, ηλιόσποροι, καρύδια, αμύγδαλα, φουντούκια)
- 1 πορτοκάλι καθαρισμένο και κομμένο σε φετάκια
- 1/2 ματσάκι σχοινόπρασο ή 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. παρμεζάνα
- 2 κ.σ. ξίδι λευκό μπαλσάμικο ή λεμόνι ή μείγμα αυτών
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο, το ψωμί και το σκόρδο και σοτάρουμε για 3-4΄.
- Βάζουμε το ψωμί σε ταψί και ψήνουμε στο γκριλ σε προθερμασμένο φούρνο για 3-4′.
- Βάζουμε το μαρούλι, τη ρόκα και το σχοινόπρασο σε μια βαθιά πιατέλα.
- Ρίχνουμε από πάνω τους ξηρούς καρπούς, το ψωμί, τις φέτες πορτοκαλιού, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και το ξίδι ή το λεμόνι.
- Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα.