Υλικά για 4 άτομα:

  • 1/2 μαρούλι
  • 2 ματσάκια ρόκα
  • 2 φέτες ψωμί κομμένο σε κύβους
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 50 γρ. μείγμα ξηρών καρπών (κολοκυθόσποροι, ηλιόσποροι, καρύδια, αμύγδαλα, φουντούκια)
  • 1 πορτοκάλι καθαρισμένο και κομμένο σε φετάκια
  • 1/2 ματσάκι σχοινόπρασο ή 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. παρμεζάνα
  • 2 κ.σ. ξίδι λευκό μπαλσάμικο ή λεμόνι ή μείγμα αυτών
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο, το ψωμί και το σκόρδο και σοτάρουμε για 3-4΄.
  • Βάζουμε το ψωμί σε ταψί και ψήνουμε στο γκριλ σε προθερμασμένο φούρνο για 3-4′.
  • Βάζουμε το μαρούλι, τη ρόκα και το σχοινόπρασο σε μια βαθιά πιατέλα.
  • Ρίχνουμε από πάνω τους ξηρούς καρπούς, το ψωμί, τις φέτες πορτοκαλιού, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και το ξίδι ή το λεμόνι.
  • Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα.