Υλικά για 4 μερίδες:

  • 2 πατάτες βρασμένες και λιωμένες με πιρούνι
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 80 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. μπέικον σε μικρά κομμάτια σοταρισμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 250 γρ. μοτσαρέλα φρέσκια ή σε μπαστούνι

Εκτέλεση

  • Αναμειγνύουμε τις πατάτες με το βούτυρο και την κρέμα.
  • Ανακατεύουμε με το μπέικον και αλατοπιπερώνουμε.
  • Μοιράζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένα πυρίμαχα φορμάκια 10 εκ.
  • Κόβουμε το τυρί σε φέτες και το μοιράζουμε στα φορμάκια.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο γκριλ στη μεσαία σχάρα μέχρι να λιώσει το τυρί.