Υλικά για 4 μερίδες:
- 2 πατάτες βρασμένες και λιωμένες με πιρούνι
- 30 γρ. βούτυρο
- 80 γρ. κρέμα γάλακτος
- 50 γρ. μπέικον σε μικρά κομμάτια σοταρισμένο
- αλάτι, πιπέρι
- 250 γρ. μοτσαρέλα φρέσκια ή σε μπαστούνι
Εκτέλεση
- Αναμειγνύουμε τις πατάτες με το βούτυρο και την κρέμα.
- Ανακατεύουμε με το μπέικον και αλατοπιπερώνουμε.
- Μοιράζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένα πυρίμαχα φορμάκια 10 εκ.
- Κόβουμε το τυρί σε φέτες και το μοιράζουμε στα φορμάκια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο γκριλ στη μεσαία σχάρα μέχρι να λιώσει το τυρί.