soufle

 

 

 

 

 

 

 

Υλικά για 6 άτομα:

  • 150 γρ. κουβερτούρα
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 3 αβγά
  • 55 γρ. αλεύρι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι ή 2 μανταρίνια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • κακάο

Εκτέλεση

  • Σε μπεν μαρί λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε, για να λιώσει.
  • Ρίχνουμε και τη σοκολάτα και σκεπάζουμε για 5′.
  • Ανακατεύουμε, για να λιώσει η σοκολάτα, προσθέτουμε τα αβγά χτυπημένα, το αλάτι, το ξύσμα και το αλεύρι.
  • Χτυπάμε με το σύρμα ή το μίξερ για να ομογενοποιηθεί (1-2′).
  • Βουτυρώνουμε 6 πυρίμαχα φορμάκια και τα πασπαλίζουμε με κακάο.
  • Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια και βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 15-20 μέχρι να κάνουν τα κέικ ρωγμές από πάνω.
  • Βγάζουμε από το φούρνο, περνάμε τη λάμα μαχαιριού γύρω γύρω από κάθε κέικ και τα αναποδογυρίζουμε.