Υλικά για 4 άτομα:

  • 1 κιλό μοσχαρίσια σπάλα σε κομμάτια
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 330 ml μαύρη μπίρα
  • 220 ml χυμός πορτοκάλι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • 2 φύλλα δάφνης
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 600 γρ. πατατούλες baby κομμένες στη μέση

Εκτέλεση

  • Αλευρώνουμε και σοτάρουμε το κρέας με το λάδι πολύ καλά.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για 6-8′ ακόμη.
  • Ανακατεύουμε το χυμό με το ξίδι και τη μουστάρδα.
  • Σβήνουμε το κρέας με την μπίρα, αλατοπιπερώνουμε και τέλος προσθέτουμε το σέλερι, τη δάφνη και το μείγμα της μουστάρδας.
  • Συμπληρώνουμε και 750 ml νερό και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 1 1/2 ώρα περίπου (μπορούμε να το κάνουμε στη χύτρα σε 40′).
  • Προσθέτουμε τις πατάτες και μαγειρεύουμε για άλλα 20΄ μέχρι να σωθούν τα υγρά, να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσουν οι πατάτες.