Υλικά για στρογγυλό ταψί ή φόρμα 26 εκ.:

 

Για τη βάση:

  • 125 γρ. τυρί κρέμα ή ανθότυρο ή φρέσκια μοτσαρέλα ή μείγμα όλων αυτών
  • 3 κ.σ. γάλα
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 αβγό
  • 200 γρ. αλεύρι
  • 1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

Για τη γέμιση:

  • 300 γρ. πατάτες βρασμένες και κομμένες σε στρογγυλές φέτες
  • 300 γρ. μανιτάρια κομμένα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι
  • 2 αβγά
  • 1 ποτήρι γάλα ή κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Βάση:

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη βάση σε ένα μπολ μέχρι να πάρουμε μια βελούδινη ζύμη.
  • Τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο.

Γέμιση και συναρμολόγηση:

  • Βάζουμε 50 γρ, βούτυρο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τα μανιτάρια με το κρεμμύδι.
  • Προσθέτουμε και τις πατάτες, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σωθούν τα υγρά.
  • Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο.
  • Απλώνουμε τη ζύμη στη φόρμα ή το ταψί μέχρι τα τοιχώματα.
  • Βάζουμε τη γέμιση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20′.
  • Χτυπάμε τα αβγά με το γάλα ή την κρέμα γάλακτος, περιχύνουμε την τάρτα και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει η τάρτα και να σταθεροποιηθεί το μείγμα των αβγών.