Υλικά για 8 ταρτάκια διαμέτρου 10 εκ.:

Ζύμη για τάρτα 500 γρ. χωρισμένη σε 8 κομμάτια

Για τη γέμιση:

  • 230 γρ. φιλέ αμυγδάλου ή τριμμένο στο μπλέντερ
  • 125 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 120 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.σ. ζάχαρη καστανή
  • 4 κ.σ. γάλα πλήρες
  • 3 μήλα κομμένα στη μέση και σε λεπτές κάθετες φέτες

Εκτέλεση

  • Ανοίγουμε τη ζύμη σε 8 φύλλα και τα απλώνουμε στις ταρτιέρες.
  • Βάζουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε μέσα το βούτυρο , την άχνη, το πλήρες γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί εντελώς η άχνη και να λιώσει το βούτυρο.
  • Μόλις είναι έτοιμο ρίχνουμε τα αμύγδαλα ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Παίρνουμε ένα βαθύ μπολ, ρίχνουμε μέσα τα μήλα και την καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αφήνουμε το μπολ στην άκρη.
  • Παίρνουμε τις ταρτιέρες και βάζουμε σε όλη την επιφάνεια τα μήλα.
  • Πάνω από τα μήλα ρίχνουμε τη γέμιση και με τη βοήθεια ενός κουταλιού απλώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για 20-25 λεπτά και για 10′ κάτω αντίσταση και αέρας.