kotopoulo

 

 

 

 

 

 

 

Υλικά για 3-4 άτομα:

  • 800 γρ. φιλέτο κοτόπουλο από μπούτι
  • 3 αχλάδια ώριμα κομμένα στα οχτώ
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα:

  • 50 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. φυστικοβούτυρο
  • χυμό 1 πορτοκαλιού
  • χυμό 1/2 λεμονιού
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • λίγο ξερό θυμάρι ή ρίγανη

Εκτέλεση

Για τη σάλτσα:

  • Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μούλτι.

Για το κοτόπουλο:

  • Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε για 2-3′ τα αχλάδια.
  • Προσθέτουμε και το κοτόπουλο και σοτάρουμε από όλες τις πλευρές.
  • Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να μαγειρευτεί το κοτόπουλο με τα αχλάδια μέχρι να σωθούν τα πολλά υγρά.
  • Ρίχνουμε και τη σάλτσα και αφήνουμε για 2-3′.
  • Συνοδεύουμε με καστανό ρύζι.