Υλικά για 2-3 άτομα:
- 2 μεγάλες αγκινάρες
- 1 φινόκιο κομμένο σε λεπτές φέτες
- 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε ροδέλες
- 1/2 ματσάκι άνιθος ψιλοκομμένος
- 3/4 φλιτζ. τραχανάς λαχανικών
- χυμός από 1 λεμόνι
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τις αγκινάρες αφήνοντας μόνο τις καρδιές. Τις βουτάμε σε νερό όπου έχουμε προσθέσει χυμό λεμονιού.
- Ρίχνουμε σε κατσαρόλα ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε τις αγκινάρες και το φινόκιο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 2-3΄.
- Ρίχνουμε τον χυμό, αλάτι και πιπέρι, τον άνιθο, προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστεί το φαγητό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30΄.
- Προσθέτουμε τον τραχανά και 1 ποτήρι νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 15′ ακόμη, κουνώντας την κατσαρόλα ενδιάμεσα για να μην κολλήσει το φαγητό.