Υλικά για 2-3 άτομα:

  • 2 μεγάλες αγκινάρες
  • 1 φινόκιο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε ροδέλες
  • 1/2 ματσάκι άνιθος ψιλοκομμένος
  • 3/4 φλιτζ. τραχανάς λαχανικών
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τις αγκινάρες αφήνοντας μόνο τις καρδιές. Τις βουτάμε σε νερό όπου έχουμε προσθέσει χυμό λεμονιού.
  • Ρίχνουμε σε κατσαρόλα ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε τις αγκινάρες και το φινόκιο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 2-3΄.
  • Ρίχνουμε τον χυμό, αλάτι και πιπέρι, τον άνιθο, προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστεί το φαγητό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30΄.
  • Προσθέτουμε τον τραχανά και 1 ποτήρι νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 15′ ακόμη, κουνώντας την κατσαρόλα ενδιάμεσα για να μην κολλήσει το φαγητό.