Υλικά για 12-15 κεκάκια:

  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 150 ml ηλιέλαιο
  • 300 ml γάλα
  • 140 γρ. σκληρό τυρί ή ρεγκάτο ή κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • μυρωδικά διάφορα (δυόσμος, βασιλικός, θυμάρι ξερά ή φρέσκα)
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 αυγά
  • αλάτι

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε το γάλα, το ηλιέλαιο, το τυρί κρέμα και αβγά σε ένα μπολ ή στο μίξερ.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το άλλο τυρί, τα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά και λίο αλάτι.
  • Με μια σπάτουλα ή στο μίξερ ανακατεύουμε τα υγρά υλικά με το μείγμα του άλευρου.
  • Βάζουμε το μείγμα στις φόρμες που έχουμε λαδώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25′ μέχρι να γίνουν τα κεκάκια.