Υλικά για 30-40 κομμάτια:
- 200 γρ. γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
- 1/2 νεροπότηρο σπορέλαιο
- 1/2 νεροπότηρο βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη (να μην κάψει)
- 1 κ.γλ. αλάτι
- 1 πρέζα σόδα
- 1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα ή γραβιέρα ή ρεγκάτο
- 500 γρ. αλεύρι φαρίνα
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα γάλα, το λάδι και το βούτυρο.
- Προσθέτουμε το αλάτι, τη σόδα και το τυρί ανακατεύοντας καλά.
- Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι ζυμώνοντας με το χέρι μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
- Πλάθουμε στρογγυλά κουλουράκια βάρους 35 γρ. το καθένα και τα βάζουμε σε ρηχό ταψί που έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20′ μέχρι να καφετίσουν.