Υλικά για 30-40 κομμάτια:

  • 200 γρ. γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
  • 1/2 νεροπότηρο σπορέλαιο
  • 1/2 νεροπότηρο βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη (να μην κάψει)
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1 πρέζα σόδα
  • 1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα ή γραβιέρα ή ρεγκάτο
  • 500 γρ. αλεύρι φαρίνα

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα γάλα, το λάδι και το βούτυρο.
  • Προσθέτουμε το αλάτι, τη σόδα και το τυρί ανακατεύοντας καλά.
  • Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι ζυμώνοντας με το χέρι μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
  • Πλάθουμε στρογγυλά κουλουράκια βάρους 35 γρ. το καθένα και τα βάζουμε σε ρηχό ταψί που έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20′ μέχρι να καφετίσουν.