Υλικά για 2 φόρμες μήκους 20 εκ.:
- 500 γρ. αλεύρι
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.γλ. θυμάρι ξερό
- 450 γρ. τσένταρ κομμένο σε κυβάκια
- 100 γρ. κασέρι σε κυβάκια
- 1 κρεμμύδι ξερό σε κυβάκια
- 450 ml φρέσκο γάλα
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, το πράσινο μέρος ψιλοκομμένο
- 140 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη ζάχαρη, το θυμάρι, τα τυριά και μια πρέζα αλάτι.
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα για 1-2΄τα αβγά μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το γάλα, το κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Λαδώνουμε τις φόρμες και μοιράζουμε το μείγμα μέχρι τα 3/4 της φόρμας.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50-60′ μέχρι να ροδίσει καλά και να βγαίνει η οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στα κέικ καθαρή.
- Στα 10΄πριν το τέλος τους ψησίματος βάζουμε κάτω αντίσταση και αέρα.