keiktsentar

 

 

 

 

 

 

Υλικά για 2 φόρμες μήκους 20 εκ.:

  • 500 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. θυμάρι ξερό
  • 450 γρ. τσένταρ κομμένο σε κυβάκια
  • 100 γρ. κασέρι σε κυβάκια
  • 1 κρεμμύδι ξερό σε κυβάκια
  • 450 ml φρέσκο γάλα
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, το πράσινο μέρος ψιλοκομμένο
  • 140 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη ζάχαρη, το θυμάρι, τα τυριά και μια πρέζα αλάτι.
  • Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα για 1-2΄τα αβγά μέχρι να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε το γάλα, το κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Λαδώνουμε τις φόρμες και μοιράζουμε το μείγμα μέχρι τα 3/4 της φόρμας.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50-60′ μέχρι να ροδίσει καλά και να βγαίνει η οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στα κέικ καθαρή.
  • Στα 10΄πριν το τέλος τους ψησίματος βάζουμε κάτω αντίσταση και αέρα.