Υλικά για 12 ψωμάκια:
- 500 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 16 γραμμ. ξερή μαγιά
- 1 κουταλιά ζάχαρη
- 1/2 κουταλιά αλάτι
- 80 γραμμ. βούτυρο, λιωμένο
- 1/2 φλιτζάνι γάλα
- 4 αυγά + 1 αυγό και λίγο γάλα για άλειμμα
- 200 γραμμ. παρµεζάνα ψιλοτριµµένη
- 100 γραμμ. ζαμπόν (1 κομμάτι)
εκτέλεση
- Κόβουμε το ζαμπόν σε κύβους και το αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά στο μίξερ και με τον γάντζο ζυµώνουμε μέχρι η ζύµη μας να γίνει λεία και απαλή.
- Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να να διπλασιαστεί σε όγκο, περίπου 1 ώρα.
- Την ξαναζυμώνουμε με τα χέρια και την αφήνουμε άλλη μισή ώρα.
- Τη χωρίζουμε σε 12 κομμάτια.
- Τα πατάμε να γίνουν επίπεδα και μοιράζουμε το ζαμπόν.
- Τα κλείνουμε και να τα κάνουμε μπαλάκια.
- Τα βάζουμε σε βουτυρωµένο και αλευρωµένο ταψί ή ταψί σκεπασμένο με λαδόκολλα και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν λίγο.
- Χτυπάμε το αυγό με λίγο γάλα και τα αλείφουμε.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180, στον αέρα, περίπου 20 λεπτά.