almirptsoureki

 

 

 

 

 

Υλικά για 12 ψωμάκια:

  • 500 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 16 γραμμ. ξερή μαγιά
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • 1/2 κουταλιά αλάτι
  • 80 γραμμ. βούτυρο, λιωμένο
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 4 αυγά + 1 αυγό και λίγο γάλα για άλειμμα
  • 200 γραμμ. παρµεζάνα ψιλοτριµµένη
  • 100 γραμμ. ζαμπόν (1 κομμάτι)

εκτέλεση

  • Κόβουμε το ζαμπόν σε κύβους και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά στο μίξερ και με τον γάντζο ζυµώνουμε μέχρι η ζύµη μας να γίνει λεία και απαλή.
  • Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να να διπλασιαστεί σε όγκο, περίπου 1 ώρα.
  • Την ξαναζυμώνουμε με τα χέρια και την αφήνουμε άλλη μισή ώρα.
  • Τη χωρίζουμε σε 12 κομμάτια.
  • Τα πατάμε να γίνουν επίπεδα και μοιράζουμε το ζαμπόν.
  • Τα κλείνουμε και να τα κάνουμε μπαλάκια.
  • Τα βάζουμε σε βουτυρωµένο και αλευρωµένο ταψί ή ταψί σκεπασμένο με λαδόκολλα και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν λίγο.
  • Χτυπάμε το αυγό με λίγο γάλα και τα αλείφουμε.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180, στον αέρα, περίπου 20 λεπτά.