Υλικά για στρογγυλή φόρμα 18-20 εκ.:

Για τη βάση:

  • 180 γρ. μπισκότα digestive ή πτι μπερ τριμμένα στο μούλτι
  • 50 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για τη γέμιση:

  • 500 γρ. τυρί κρέμα (καλύτερα το μεγαλύτερο μέρος να είναι μασκαρπόνε)
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 αβγά
  • 1 βανίλια
  • 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τα μπισκότα στη φόρμα, ρίχνουμε και το βούτυρο, ανακατεύουμε και απλώνουμε.
  • Τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα (ή ολόκληρο βράδυ).
  • Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και αφήνουμε στην άκρη να χλιαρύνει.
  • Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί να αφρατέψει, προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  • Ρίχνουμε τα αβγά και τη βανίλια και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 5′ ακόμη.
  • Χύνουμε τη μισή ποσότητα στη βάση και την υπόλοιπη την ανακατεύουμε με τη σοκολάτα.
  • Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα σοκολάτας και με ένα μαχαίρι κάνουμε σχέδια.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 45′.
  • Σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε το γλυκό μέσα να κρυώσει.
  • Τοποθετούμε στο ψυγείο για 6 ώρες.