Υλικά για στρογγυλή φόρμα 18-20 εκ.:
Για τη βάση:
- 180 γρ. μπισκότα digestive ή πτι μπερ τριμμένα στο μούλτι
- 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για τη γέμιση:
- 500 γρ. τυρί κρέμα (καλύτερα το μεγαλύτερο μέρος να είναι μασκαρπόνε)
- 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 αβγά
- 1 βανίλια
- 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
Εκτέλεση
- Βάζουμε τα μπισκότα στη φόρμα, ρίχνουμε και το βούτυρο, ανακατεύουμε και απλώνουμε.
- Τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα (ή ολόκληρο βράδυ).
- Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και αφήνουμε στην άκρη να χλιαρύνει.
- Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί να αφρατέψει, προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Ρίχνουμε τα αβγά και τη βανίλια και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 5′ ακόμη.
- Χύνουμε τη μισή ποσότητα στη βάση και την υπόλοιπη την ανακατεύουμε με τη σοκολάτα.
- Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα σοκολάτας και με ένα μαχαίρι κάνουμε σχέδια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 45′.
- Σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε το γλυκό μέσα να κρυώσει.
- Τοποθετούμε στο ψυγείο για 6 ώρες.