Υλικά για 20 κρέπες:
- 30 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- 2 αβγά
- 200 γρ. αλεύρι φαρίνα
- 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 40 γρ. ζάχαρη
- 250 γρ. γάλα
- 1 κ.γλ. εσανς βανίλια
Εκτέλεση
- Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Χτυπάμε ελαφρά τα αβγά σε ένα μπολάκι.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε και στα αβγά το γάλα και τη βανίλια και χτυπάμε ελαφρά.
- Ρίχνουμε λίγο λίγο το μείγμα των αβγών στο μείγμα του άλευρου και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε και το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε ένα παχύρρευστο μείγμα.
- Λιώνουμε λίγο βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι.
- Βάζουμε κουταλιές στο τηγάνι.
- Γυρίζουμε από την άλλη πλευρά όταν σκάνε μικρές φυσαλίδες στην επάνω πλευρά τους.
- Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα αλείφοντας το τηγάνι κάθε φορά με λίγο βούτυρο.
Σημείωση: Μπορούμε να αλείψουμε με λίγο μέλι ένα πιάτο. Να βάλουμε 1 κρέπα και από πάνω μαρμελάδα μήλο. Να συνεχίσουμε με μία ακόμη κρέμα και από πάνω μια κουταλιά γιαούρτι. Καλύπτουμε με κρέπα και πασπαλίζουμε με κανέλα.