Υλικά για 20 κρέπες:

  • 30 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 2 αβγά
  • 200 γρ. αλεύρι φαρίνα
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 40 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. γάλα
  • 1 κ.γλ. εσανς βανίλια

Εκτέλεση

  • Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  • Χτυπάμε ελαφρά τα αβγά σε ένα μπολάκι.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε και στα αβγά το γάλα και τη βανίλια και χτυπάμε ελαφρά.
  • Ρίχνουμε λίγο λίγο το μείγμα των αβγών στο μείγμα του άλευρου και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε και το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε ένα παχύρρευστο μείγμα.
  • Λιώνουμε λίγο βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι.
  • Βάζουμε κουταλιές στο τηγάνι.
  • Γυρίζουμε από την άλλη πλευρά όταν σκάνε μικρές φυσαλίδες στην επάνω πλευρά τους.
  • Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα αλείφοντας το τηγάνι κάθε φορά με λίγο βούτυρο.

Σημείωση: Μπορούμε να αλείψουμε με λίγο μέλι ένα πιάτο. Να βάλουμε 1 κρέπα και από πάνω μαρμελάδα μήλο. Να συνεχίσουμε με μία ακόμη κρέμα και από πάνω μια κουταλιά γιαούρτι. Καλύπτουμε με κρέπα και πασπαλίζουμε με κανέλα.