Υλικά για 15 κομμάτια:

  • 3 μανταρίνια
  • 100 γρ. ψίχα αμυγδάλου λευκή τριμμένη στο μπλέντερ
  • 30 γρ. χυμός μανταρινιού
  • 100 γρ. ζάχαρη

Για επικάλυψη

  • Ζάχαρη άχνη
  • Καβουρδισμένο σουσάμι

Εκτέλεση

  • Τρίβουμε στο μπλέντερ τις φλούδες από 3 μανταρίνια.
  • Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά το χυμό με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε και το αμύγδαλο με τις τριμμένες φλούδες.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει αρκετά (όχι πολύ, γιατί μόλις κρυώσει θα σφίξει κι άλλο).
  • Αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Αν είναι νερουλό, προσθέτουμε πούδρα αμυγδάλου. Αν βγει πολύ σφιχτό, προσθέτουμε νερό.
  • Πλάθουμε μπαλάκια και τα βουτάμε στην άχνη ή σε καβουρδισμένο σουσάμι (ψημένο στο φούρνο ή περασμένο για λίγα λεπτά από το τηγάνι).