Υλικά για 15 κομμάτια:
- 3 μανταρίνια
- 100 γρ. ψίχα αμυγδάλου λευκή τριμμένη στο μπλέντερ
- 30 γρ. χυμός μανταρινιού
- 100 γρ. ζάχαρη
Για επικάλυψη
- Ζάχαρη άχνη
- Καβουρδισμένο σουσάμι
Εκτέλεση
- Τρίβουμε στο μπλέντερ τις φλούδες από 3 μανταρίνια.
- Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά το χυμό με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε και το αμύγδαλο με τις τριμμένες φλούδες.
- Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει αρκετά (όχι πολύ, γιατί μόλις κρυώσει θα σφίξει κι άλλο).
- Αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Αν είναι νερουλό, προσθέτουμε πούδρα αμυγδάλου. Αν βγει πολύ σφιχτό, προσθέτουμε νερό.
- Πλάθουμε μπαλάκια και τα βουτάμε στην άχνη ή σε καβουρδισμένο σουσάμι (ψημένο στο φούρνο ή περασμένο για λίγα λεπτά από το τηγάνι).