Υλικά για 10-12 αμυγδαλωτά:

  • 160 γρ. αμύγδαλα λευκά αλεσμένα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη (Τα αμύγδαλα τα ξεφλουδίζουμε με τον εξής τρόπο: Τα βάζουμε σε κατσαρολάκι και τα ζεσταίνουμε για 10΄.)
  • 80 γρ. ζάχαρη άχνη και επιπλέον για πασπάλισμα
  • 40 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 κ.γλ. μέλι
  • λίγη κανέλα
  • λίγο γαρίφαλο σε σκόνη
  • ροδόνερο για το ράντισμα

 

Εκτέλεση

  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ εκτός από το ροδόνερο και την άχνη για το πασπάλισμα και ζυμώνουμε καλά.
  • Αφήνουμε τη ζύμη για 30′ στο ψυγείο για να σφίξει.
  • Πλάθουμε σε μπαλάκια (όπως στα κουραμπιεδάκια) και τα απλώνουμε στο ρηχό ταψί του φούρνου πάνω σε λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 12′.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και τα ραντίζουμε ελαφρώς με το ροδόνερο.
  • Τα βουτάμε σε μπολ γεμάτο άχνη και τα αφήνουμε εκεί για κάποιες ώρες και έπειτα, τα τοποθετούμε σε πιατέλα.