Υλικά για 10-12 αμυγδαλωτά:
- 160 γρ. αμύγδαλα λευκά αλεσμένα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη (Τα αμύγδαλα τα ξεφλουδίζουμε με τον εξής τρόπο: Τα βάζουμε σε κατσαρολάκι και τα ζεσταίνουμε για 10΄.)
- 80 γρ. ζάχαρη άχνη και επιπλέον για πασπάλισμα
- 40 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 2 κ.γλ. μέλι
- λίγη κανέλα
- λίγο γαρίφαλο σε σκόνη
- ροδόνερο για το ράντισμα
Εκτέλεση
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ εκτός από το ροδόνερο και την άχνη για το πασπάλισμα και ζυμώνουμε καλά.
- Αφήνουμε τη ζύμη για 30′ στο ψυγείο για να σφίξει.
- Πλάθουμε σε μπαλάκια (όπως στα κουραμπιεδάκια) και τα απλώνουμε στο ρηχό ταψί του φούρνου πάνω σε λαδόκολλα.
- Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 12′.
- Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και τα ραντίζουμε ελαφρώς με το ροδόνερο.
- Τα βουτάμε σε μπολ γεμάτο άχνη και τα αφήνουμε εκεί για κάποιες ώρες και έπειτα, τα τοποθετούμε σε πιατέλα.