Υλικά για πυρέξ 20χ30:
- 250 γρ. φρέσκα στρογγυλά μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 250 γρ. πλευρώτους ψιλοκομμένα
- 3 κ.σ. αλεύρι
- 3 κ.σ. μαργαρίνη
- 1 φύλλο ζύμη κουρού
- 1 κ.γλ. τριμμένος κόλιανδρος
- 1 κούπα καφέ γάλα
- 1 κούπα τριμμένο τυρί (πεκορίνο, ρεγκάτο, γραβιέρα ή ό,τι άλλο σκληρό τυρί)
- 2 αβγά ελαφρά χτυπημένα
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Σοτάρουμε τα μανιτάρια στη μαργαρίνη. Αφήνουμε για 5-6′ μέχρι να σωθούν τα υγρά τους.
- Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ρίχνουμε το γάλα και τον κόλιανδρο.
- Ανακατεύουμε και αφήνουμε 3-4′ μέχρι να πήξει το μείγμα.
- Αδειάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε το τυρί και τα αβγά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
- Αλείφουμε το πυρέξ με ελαιόλαδο και απλώνουμε το φύλλο.
- Αδειάζουμε τη γέμιση και γυρίζουμε τις άκρες που προεξέχουν προς τα μέσα.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 50-60′.
Σημείωση: Φύλλο μπορούμε να φτιάξουμε και μόνοι μας ως εξής: Ζυμώνουμε σε μια λεκανίτσα 300 γρ. αλεύρι με 100 γρ. μαργαρίνη και 1/4 ποτηριού κρασιού ελαιόλαδο, 2 κ.σ. ξίδι, 1/2 κ.γλ. αλάτι , 1 κ.γλ. ζάχαρη και 1/4 ποτηριού κρασιού νερό λίγο χλιαρό. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε είτε αλεύρι είτε νερό. Θα γίνει μία ζύμη λίγο σφιχτή.