Υλικά για πυρέξ 20χ30:

  • 250 γρ. φρέσκα στρογγυλά μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 250 γρ. πλευρώτους ψιλοκομμένα
  • 3 κ.σ. αλεύρι
  • 3 κ.σ. μαργαρίνη
  • 1 φύλλο ζύμη κουρού
  • 1 κ.γλ. τριμμένος κόλιανδρος
  • 1 κούπα καφέ γάλα
  • 1 κούπα τριμμένο τυρί (πεκορίνο, ρεγκάτο, γραβιέρα ή ό,τι άλλο σκληρό τυρί)
  • 2 αβγά ελαφρά χτυπημένα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σοτάρουμε τα μανιτάρια στη μαργαρίνη. Αφήνουμε για 5-6′ μέχρι να σωθούν τα υγρά τους.
  • Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ρίχνουμε το γάλα και τον κόλιανδρο.
  • Ανακατεύουμε και αφήνουμε 3-4′ μέχρι να πήξει το μείγμα.
  • Αδειάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε το τυρί και τα αβγά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
  • Αλείφουμε το πυρέξ με ελαιόλαδο και απλώνουμε το φύλλο.
  • Αδειάζουμε τη γέμιση και γυρίζουμε τις άκρες που προεξέχουν προς τα μέσα.
  • Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 50-60′.

 

Σημείωση: Φύλλο μπορούμε να φτιάξουμε και μόνοι μας ως εξής: Ζυμώνουμε σε μια λεκανίτσα 300 γρ. αλεύρι με 100 γρ. μαργαρίνη και 1/4 ποτηριού κρασιού ελαιόλαδο, 2 κ.σ. ξίδι, 1/2 κ.γλ. αλάτι , 1 κ.γλ. ζάχαρη και 1/4 ποτηριού κρασιού νερό λίγο χλιαρό. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε είτε αλεύρι είτε νερό. Θα γίνει μία ζύμη λίγο σφιχτή.