Υλικά για 4-6 μερίδες:
- 300 γρ. μασκαρπόνε
- 2 κρόκοι αβγών
- 90 γρ. ζάχαρη
- 2-3 κ.σ. λικέρ πικραμύγδαλο
- 125 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε ελαφριά σαντιγί
- μπισκότα σαβαγιάρ
- λικέρ πικραμύγδαλο
- 1 κούπα καφές εσπρέσο ή στιγμιαίος
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε μέτρια φωτιά ένα κατσαρολάκι με τη ζάχαρη και 3 κουταλιές νερό και ανακατεύουμε ελαφρά στην αρχή, για να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους και, όταν πάρει βράση το σιρόπι και περάσουν 2′, το ρίχνουμε καυτό πάνω από τα αβγά σε συνεχή ροή, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι το μείγμα των αβγών να γίνει άσπρο και αφράτο προσθέτοντας και το λικέρ πικραμύγδαλο.
- Προσθέτουμε και το μασκαρπόνε και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
- Ρίχνουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα.
- Ανακατεύουμε τον καφέ με το σιρόπι σε ένα μπολ, περνάμε τα μπισκότα από τον καφέ και βάζουμε σε μπολάκι ή ποτήρι, στρώνουμε το μείγμα μασκαρπόνε-σαντιγί, αν θέλουμε ξαναβάζουμε μπισκότα και μασκαρπόνε.
- Τοποθετούμε στο ψυγείο και, πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με κακάο.