Υλικά για 6-7 ψωμάκια:
• 3 κούπες αλεύρι
• 1 κούπα χλιαρό γάλα
• 2 κουτ.σουπ. βούτυρο ή μαργαρίνη
• 4 κουτ.σουπ. ζάχαρη
• 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
• 1 φακελάκι μαγιά
• 5 κουτ.σούπ. μαύρη ζάχαρη
• 1 κουτ.σουπ. κανέλα
• 1 αυγό χτυπημένο με λίγο νερό για το γυάλισμα
• επιπλέον 2-3 κουτ. βούτυρο λιωμένο για το βουτύρωμα

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε 2 κούπες αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά εκτός από την μαύρη ζάχαρη και την κανέλα, και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια παχύρρευστη ζύμη.
  • Αρχίζουμε και προσθέτουμε λίγο λίγο και το υπόλοιπο αλεύρι και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να έχουμε μια μαλακή, αφράτη ζύμη.
  • Την σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει έως ότου γίνει τουλάχιστον διπλάσια σε όγκο.
  • Ντύνουμε μια μακρόστενη φόρμα με χαρτί και βουτυρώνουμε. Απλώνουμε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο, πάχους 1 εκ. περίπου.
  • Βουτυρώνουμε σπάταλα και πασπαλίζουμε με τη μαύρη ζάχαρη και την κανέλα.
  • Τυλίγουμε σε ρολό βουτυρώνοντας και την έξω πλευρά καθώς τυλίγουμε. Κόβουμε το ρολό σε 6-7 κομμάτια, και τα βάζουμε στη σειρά στη φόρμα (πρέπει να είναι μεγάλη), με τις κομμένες πλευρές πάνω-κάτω.
  • Αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να ξαναδιπλασιαστεί σε όγκο.
  • Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και αλείφουμε με το αυγό.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, 30-35′ λεπτά.