Υλικά για στρογγυλή φόρμα 26 εκ.:

Μείγμα 1:

  • 300 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. άχνη ζάχαρη
  • ξύσμα από 1 – 2 πορτοκάλια
  • 1 βανίλια
  • 1/2 κ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1 γρ. μαστίχα
  • 1 συσκευασία μαχλέπι

Μείγμα 2:

  • 200 γρ. αυγά (4)
  • 75 γρ. γάλα

Μείγμα 3:

  • 400 γρ. αλεύρι
  • 1 κ. γλυκού μπεϊκιν πάουντερ

Γλάσσο πορτοκαλιού:

  • 400γρ. ζάχαρη άχνη
  • 4 κ. σούπες χυμό πορτοκαλιού

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε το βούτυρο και την άχνη πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα του πρώτου μείγματος (αφού τα έχουμε θρυματίσει στο μπλέντερ με μια κουταλιά ζάχαρη).
  • Προσθέτουμε τα υλικά του μείγματος 2 σιγά σιγά.
  • Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το μείγμα Γ και ανακατεύουμε πολύ σιγά με μια κουτάλα ή σπάτουλα.
  • Βουτυρώνουμε – Αλευρώνουμε τη φόρμα και ψήνουμε τη βασιλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 – 50 λεπτά (ή όταν βυθίζουμε ένα μαχαίρι να βγαίνει καθαρό).
  • Χτυπάμε στο μπλέντερ την άχνη με το χυμό πορτοκαλιού (ή τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσουν τα υλικά, προσοχή μόλις βγει από τη φωτιά κρυώνει αμέσως, καλό είναι να βάλουμε το κατσαρολάκι σε κρύο νερό αμέσως για να σταματήσει ο βρασμός και να περιχύσουμε αμέσως μετά τη βασιλόπιτα).