Υλικά για στρογγυλή φόρμα 26 εκ.:
- 260 γραμμάρια πούλπα πορτοκάλι
- 250 γραμμάρια μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
- 5 αυγά
- 400 γραμμάρια ζάχαρη
- 2 κουταλιές του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
- 1 κουταλιά του γλυκού μαχλέπι
- 2 κουταλιές του γλυκού μαστίχα σκόνη ή 5 κόκκους χτυπημένους στο μούλτι με 100 γρ. από τη ζάχαρη
- 450 γραμμάρια αλεύρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε 5 πορτοκάλια και τα χτυπάμε στο μούλτι με 1/4 του ποτηριού νερό. Ζυγίζουμε και κρατάμε 260 γρ. από αυτό το μείγμα.
- Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ με το σύρμα, μέχρι να αφρατέψουν.
- Αναμειγνύουμε τη μαργαρίνη με την πούλπα πορτοκαλιού σε ένα άλλο μπολ, βάζουμε στο μείγμα με αβγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικινγκ πάουντερ και το ρίχνουμε στο μείγμα μαζί τη μαστίχα και το μαχλέπι.
- Συνεχίζουμε για 1-2′ το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 1 ώρα περίπου.