Υλικά για στρογγυλή φόρμα 26 εκ.:

  • 260 γραμμάρια πούλπα πορτοκάλι
  • 250 γραμμάρια μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 5 αυγά
  • 400 γραμμάρια ζάχαρη
  • 2 κουταλιές του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
  • 1 κουταλιά του γλυκού μαχλέπι
  • 2 κουταλιές του γλυκού μαστίχα σκόνη ή 5 κόκκους χτυπημένους στο μούλτι με 100 γρ. από τη ζάχαρη
  • 450 γραμμάρια αλεύρι

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε 5 πορτοκάλια και τα χτυπάμε στο μούλτι με 1/4 του ποτηριού νερό. Ζυγίζουμε και κρατάμε 260 γρ. από αυτό το μείγμα.
  2. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ με το σύρμα, μέχρι να αφρατέψουν.
  3. Αναμειγνύουμε τη μαργαρίνη με την πούλπα πορτοκαλιού σε ένα άλλο μπολ, βάζουμε στο μείγμα με αβγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  4. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικινγκ πάουντερ και το ρίχνουμε στο μείγμα μαζί τη μαστίχα και το μαχλέπι.
  5. Συνεχίζουμε για 1-2′ το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  6. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 1 ώρα περίπου.