Υλικά για 6-8 μερίδες:

  • 1 κιλό κολοκύθα (καθαρό βάρος) κομμένη σε κυβάκια
  • 1 πράσο (μόνο το άσπρο μέρος) σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι σε κυβάκια
  • 2 μέτριες πατάτες σε κυβάκια
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. κόλιανδρο τριμμένο
  • 1 λίτρο ζωμός κότας ή λαχανικών
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος ελαφριά
  • αλάτι, πιπέρι
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 200 γρ. χοιρινή μπριζόλα ή σύγκλινο

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε όλα ταλαχανικά σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
  • Προσθέτουμε τον κόλιανδρο και αλατοπιπερώνουμε.
  • Ρίχνουμε το ζωμό και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά (περίπου 30′).
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και ομογενοποιούμε με ραβδομπλέντερ ή περνάμε τη σούπα σταδιά από το μούλτι.
  • Ρίχνουμε τη σούπα στην κατσαρόλα και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να πάρει βράση.
  • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 2-3′.
  • Σοτάρουμε την μπριζόλα σε ζεστό τηγάνι μέχρι να πάρουν χρώμα τα κυβάκια.
  • Σερβίρουμε τη σούπα και βάζουμε στο κέντρο κάθε πιάτου 1 κουταλιά γιαούρτι και λίγα κομμάτια μπριζόλα ή σύγκλινο.