Υλικά για 6-8 μερίδες:
- 1 κιλό κολοκύθα (καθαρό βάρος) κομμένη σε κυβάκια
- 1 πράσο (μόνο το άσπρο μέρος) σε ροδέλες
- 1 κρεμμύδι σε κυβάκια
- 2 μέτριες πατάτες σε κυβάκια
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γλ. κόλιανδρο τριμμένο
- 1 λίτρο ζωμός κότας ή λαχανικών
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος ελαφριά
- αλάτι, πιπέρι
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 200 γρ. χοιρινή μπριζόλα ή σύγκλινο
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε όλα ταλαχανικά σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
- Προσθέτουμε τον κόλιανδρο και αλατοπιπερώνουμε.
- Ρίχνουμε το ζωμό και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά (περίπου 30′).
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και ομογενοποιούμε με ραβδομπλέντερ ή περνάμε τη σούπα σταδιά από το μούλτι.
- Ρίχνουμε τη σούπα στην κατσαρόλα και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να πάρει βράση.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 2-3′.
- Σοτάρουμε την μπριζόλα σε ζεστό τηγάνι μέχρι να πάρουν χρώμα τα κυβάκια.
- Σερβίρουμε τη σούπα και βάζουμε στο κέντρο κάθε πιάτου 1 κουταλιά γιαούρτι και λίγα κομμάτια μπριζόλα ή σύγκλινο.