Υλικά για 4 άτομα:
- 450 γρ. (καθαρό βάρος) μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 1 λίτρο ζωμό κότας ή λαχανικών
- 80 γρ. μαργαρίνη
- 1 κρεμμύδι ξερό σε κυβάκια
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 200 ml ξινόγαλο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε βαθύ κατσαρολάκι τη μαργαρίνη να λιώσει.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 3΄.
- Ρίχνουμε και τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 5-6΄.
- Προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε να μαγειρευτούν τα μανιτάρια σε μέτρια φωτιά για 30΄.
- Πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ, προσθέτουμε το ξινόγαλο και αφήνουμε για 3-4΄ακόμη.