manitarosoypa

 

 

 

 

 

 

 

 

Υλικά για 4 άτομα:

  • 450 γρ. (καθαρό βάρος) μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 1 λίτρο ζωμό κότας ή λαχανικών
  • 80 γρ. μαργαρίνη
  • 1 κρεμμύδι ξερό σε κυβάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 200 ml ξινόγαλο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε βαθύ κατσαρολάκι τη μαργαρίνη να λιώσει.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 3΄.
  • Ρίχνουμε και τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 5-6΄.
  • Προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε να μαγειρευτούν τα μανιτάρια σε μέτρια φωτιά για 30΄.
  • Πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ, προσθέτουμε το ξινόγαλο και αφήνουμε για 3-4΄ακόμη.