Υλικά για ορθογώνιο ταψί 35χ25 εκ.:

  • 1 συσκευασία φύλλο κρούστας
  • 3 αβγά
  • 120 γρ. βούτυρο
  • 160 γρ. ζάχαρη
  • 160 γρ. γιαούρτι
  • 300 ml γάλα
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 30 γρ. φαρίνα
  • 50 γρ. σταφίδες
  • 100 γρ. δαμάσκηνα και βερίκοκα ψιλοκομμένα

Για το σιρόπι:

  • 200 ml νερό
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1 φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση

Σιρόπι:

  • Βράζουμε τα υλικά για 5-6′ και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

Πίτα:

  • Βγάζουμε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνουμε να ξεπαγώσει εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Παίρνουμε τα φύλλα ένα-ένα, τα σουρώνουμε ακορντεόν μέχρι να γεμίσει το ταψί.
  • Ανακατεύουμε τις σταφίδες με τα ξερά φρούτα και τα ρίχνουμε όλα μαζί στα φύλλα.
  • Κουνάμε το ταψί για να εισχωρήσουν τα φρούτα στις πτυχές των φύλλων.
  • Λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  • Χτυπάμε με το σύρμα ώστε να γίνουν κρέμα.
  • Περιχύνουμε τα φύλλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30΄σε προθερμασμένο φούρνο.
  • Μόλις βγει ζεστό, περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.
  • Αφήνουμε να απορροφήσει για 30-40΄και κόβουμε σε κομμάτια.