Υλικά για ορθογώνιο ταψί 35χ25 εκ.:
- 1 συσκευασία φύλλο κρούστας
- 3 αβγά
- 120 γρ. βούτυρο
- 160 γρ. ζάχαρη
- 160 γρ. γιαούρτι
- 300 ml γάλα
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 30 γρ. φαρίνα
- 50 γρ. σταφίδες
- 100 γρ. δαμάσκηνα και βερίκοκα ψιλοκομμένα
Για το σιρόπι:
- 200 ml νερό
- 200 γρ. ζάχαρη
- 1 φλούδα λεμονιού
Εκτέλεση
Σιρόπι:
- Βράζουμε τα υλικά για 5-6′ και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Πίτα:
- Βγάζουμε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνουμε να ξεπαγώσει εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου.
- Παίρνουμε τα φύλλα ένα-ένα, τα σουρώνουμε ακορντεόν μέχρι να γεμίσει το ταψί.
- Ανακατεύουμε τις σταφίδες με τα ξερά φρούτα και τα ρίχνουμε όλα μαζί στα φύλλα.
- Κουνάμε το ταψί για να εισχωρήσουν τα φρούτα στις πτυχές των φύλλων.
- Λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Χτυπάμε με το σύρμα ώστε να γίνουν κρέμα.
- Περιχύνουμε τα φύλλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30΄σε προθερμασμένο φούρνο.
- Μόλις βγει ζεστό, περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.
- Αφήνουμε να απορροφήσει για 30-40΄και κόβουμε σε κομμάτια.