Υλικά για 2 άτομα:

  • 15 γαρίδες Νο 2
  • 3 ντομάτες ξεφλουδισμένες
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πιπεριά κέρατο
  • 1 καυτερή πιπεριά
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • θυμάρι ξερό, βασιλικός ξερός
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • 150 γρ. κους κους

Εκτέλεση

  • Βγάζουμε το κεφάλι και το κέλυφος από τις γαρίδες και τα βάζουμε σε νερό με λάδι και θυμάρι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30′.
  • Σουρώνουμε και κρατάμε τον ζωμό.
  • Πολτοποιούμε στο μούλτι τις ντομάτες, το σκόρδο, τις πιπεριές και το κρεμμύδι.
  • Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι τον ζωμό, τα πολτοποιημένα υλικά, ελαιόλαδο, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και βασιλικό.
  • Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20-25′ μέχρι να σωθεί αρκετά το νερό.
  • Ρίχνουμε και τις γαρίδες και αφήνουμε για 4-5′.
  • Βράζουμε το κους κους για 15-20′, το σουρώνουμε, βάζουμε βούτυρο στη κατσαρόλα μέχρι να λιώσει και “καίμε” το κους κους.