Υλικά για 2 άτομα:
- 15 γαρίδες Νο 2
- 3 ντομάτες ξεφλουδισμένες
- 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 πιπεριά κέρατο
- 1 καυτερή πιπεριά
- 1 κρεμμύδι ξερό
- θυμάρι ξερό, βασιλικός ξερός
- αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο
- 150 γρ. κους κους
Εκτέλεση
- Βγάζουμε το κεφάλι και το κέλυφος από τις γαρίδες και τα βάζουμε σε νερό με λάδι και θυμάρι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30′.
- Σουρώνουμε και κρατάμε τον ζωμό.
- Πολτοποιούμε στο μούλτι τις ντομάτες, το σκόρδο, τις πιπεριές και το κρεμμύδι.
- Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι τον ζωμό, τα πολτοποιημένα υλικά, ελαιόλαδο, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και βασιλικό.
- Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20-25′ μέχρι να σωθεί αρκετά το νερό.
- Ρίχνουμε και τις γαρίδες και αφήνουμε για 4-5′.
- Βράζουμε το κους κους για 15-20′, το σουρώνουμε, βάζουμε βούτυρο στη κατσαρόλα μέχρι να λιώσει και “καίμε” το κους κους.