Υλικά για 2 άτομα:
- 6 μεγάλες γαρίδες (ολόκληρες)
- 20 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1/3 φλιτζανιού ζωμό κότα (ή νερό)
- ελαιόλαδο
- 2 κριθαροκουλουρίτσες
- ξερός βασιλικός και ξερό θυμάρι
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Σοτάρουμε στο γουόκ το σκόρδο με το λάδι σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε τα ντοματίνια, αλάτι και πιπέρι.
- Αφήνουμε για 2-3′ και ρίχνουμε το ζωμό.
- Προσθέτουμε ύστερα από 1-2′ τις γαρίδες, το βασιλικό και το θυμάρι.
- Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 4-5′.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τα παξιμάδια και λίγο ωμό ελαιόλαδο.
Σημείωση: Συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι. Σε 2 1/2 μέρη νερού που βράζει ρίχνουμε σχεδόν 1 μέρος ρύζι και 1 κ.σ. μαργαρίνη. Αφήνουμε μέχρι να σωθεί το νερό. (Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό.)