garides

 

 

 

 

 

Υλικά για 2 άτομα:

  • 6 μεγάλες γαρίδες (ολόκληρες)
  • 20 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1/3 φλιτζανιού ζωμό κότα (ή νερό)
  • ελαιόλαδο
  • 2 κριθαροκουλουρίτσες
  • ξερός βασιλικός και ξερό θυμάρι
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σοτάρουμε στο γουόκ το σκόρδο με το λάδι σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτουμε τα ντοματίνια, αλάτι και πιπέρι.
  • Αφήνουμε για 2-3′ και ρίχνουμε το ζωμό.
  • Προσθέτουμε ύστερα από 1-2′ τις γαρίδες, το βασιλικό και το θυμάρι.
  • Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 4-5′.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τα παξιμάδια και λίγο ωμό ελαιόλαδο.

Σημείωση: Συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι. Σε 2 1/2 μέρη νερού που βράζει ρίχνουμε σχεδόν 1 μέρος ρύζι και 1 κ.σ. μαργαρίνη. Αφήνουμε μέχρι να σωθεί το νερό. (Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό.)