Υλικά για 4 άτομα:

  • 20 γαρίδες μεσαίου μεγέθους και 10-15 μύδια καθαρισμένα (κατεψυγμένα ή φρέσκα)
  • 400 γρ. λιγκούινι ή σπαγγέτι
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες (στην πρέσα σκόρδου)
  • χυμός περίπου από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 1 κ.γλ. μπούκοβο (προαιρετικά)
  • 8 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε προσεχτικά τις γαρίδες από το κεφάλι, την ουρά, τα τσόφλια και το εντεράκι.
  • Αφού πετάξουμε τα εντεράκια, τα υπόλοιπα τα βράζουμε σε 2 λίτρα νερό σε μέτρια φωτιά για 20′.
  • Σουρώνουμε το ζωμό και τον χρησιμοποιούμε για να βράσουμε μέσα σε αυτόν τα μακαρόνια (αν χρειαστεί, προσθέτουμε επιπλέον νερό). Τα μακαρόνια θα χρειαστούν 10-12′ βράσιμο (να μην παραβράσουν) χωρίς να τα σουρώσουμε.
  • Ρίχνουμε σωτέζα ή βαθύ τηγάνι ή γουόκ 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 7-8′  τις γαρίδες, τα μύδια, το μπούκοβο και το σκόρδο.
  • Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και τον πελτέ και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 3′ ακόμη.
  • Σβήνουμε τη φωτιά και χωρίς να πάρουμε το σκεύος από το μάτι της κουζίνας, προσθέτουμε τον μαϊντανό, τις υπόλοιπες κουταλιές λάδι, λίγο αλάτι και τα μακαρόνια κατευθείαν από την κατσαρόλα με 3-4 κ.σ. από το ζωμό της κατσαρόλας.
  • Ανακατεύουμε για 1-2′, μεταφέρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με πιπέρι.