Υλικά για 12 πατατοκεφτέδες:
- 200 γραμμάρια πατάτες ήδη βρασμένες και αλεσμένες
- 100 γραμμάρια αλεύρι
- 1/2 κοφτό κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- αλάτι
- 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα ή άλλο σκληρό τυρί
Για τη γέμιση (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό, τι θέλετε):
- 3 φέτες ζαμπόν ή μορταδέλα (τριμμένες στο μπλέντερ)
- 60 γρ. τυρί προβολόνε ή κασέρι (τριμμένες στο μπλέντερ)
- Λάδι για μαγείρεμα
Εκτέλεση
- Βάζουμε όλα τα υλικά για τους πατατοκεφτέδες σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά
- Όταν η ζύμη είναι μαλακιά και ελαστική, φτιάχνουμε μπάλες και τις γεμίζουμε μέσα με το τυρί και το ζαμπόν, κλείνοντας καλά τα άκρα τους για να μη φύγει η γέμιση.
- Βάζουμε σε ένα τηγάνι λάδι και όταν ζεσταθεί, τηγανίζουμε τις μπάλες πατάτας.
- Αν θέλουμε να αποφύγουμε το τηγάνισμα, μπορούμε να μαγειρέψουμε στο φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς για περίπου 30΄.