gemistoipatatokeftedes

 

 

 

 

 

Υλικά για 12 πατατοκεφτέδες:

  • 200 γραμμάρια πατάτες ήδη βρασμένες και αλεσμένες
  • 100 γραμμάρια αλεύρι
  • 1/2 κοφτό κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα ή άλλο σκληρό τυρί

Για τη γέμιση (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό, τι θέλετε):

  • 3 φέτες ζαμπόν ή μορταδέλα (τριμμένες στο μπλέντερ)
  • 60 γρ. τυρί προβολόνε ή κασέρι (τριμμένες στο μπλέντερ)
  • Λάδι για μαγείρεμα

Εκτέλεση

  • Βάζουμε όλα τα υλικά για τους πατατοκεφτέδες σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά
  • Όταν η ζύμη είναι μαλακιά και ελαστική, φτιάχνουμε μπάλες και τις γεμίζουμε μέσα με το τυρί και το ζαμπόν, κλείνοντας καλά  τα άκρα τους για να μη φύγει η γέμιση.
  • Βάζουμε σε ένα τηγάνι λάδι και όταν ζεσταθεί, τηγανίζουμε  τις μπάλες πατάτας.
  • Αν θέλουμε να αποφύγουμε το τηγάνισμα, μπορούμε να μαγειρέψουμε στο φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς για περίπου 30΄.