Υλικά για 2 άτομα:
- 3 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 /2 πακέτο μακαρόνια χοντρά
- 125 γρ. στραγγιστό γιαούρτι (πλήρες ακόμη καλύτερα)
- 150 γρ. ξερή μυζήθρα
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα μακαρόνια μέχρι να γίνουν al dente και τα σουρώνουμε.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα φαρδύ και ψηλό τηγάνι, ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τα αλατίζουμε και τα τηγανίζουμε ανακατεύοντας συχνά. - Μόλις πάρουν σκούρο καφετί χρώμα τα αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Ρίχνουμε τα μακαρόνια στο τηγάνι με τα κρεμμύδια.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε με τη μυζήθρα και πιπέρι.