Υλικά για ταψί 20χ30:

Για τη βάση:

  • 200 γρ. μπισκότα πτι-μπερ
  • 100 γρ. φουντούκια τριμμένα
  • 150 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
  • 100 γρ. τρούφα

Για τη γέμιση:

  • 2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου
  • ζάχαρη όσο γράφουν οι οδηγίες στα φακελάκια (10 κ.σ.)
  • γάλα όσο γράφουν οι οδηγίες στα φακελάκια (1320 ml)
  • 200 ml κρέμα γάλακτος πλήρης χτυπημένη σε σφιχτή σαντιγύ
  • 2-3 φύλλα ζελατίνη

Για την καραμέλα:

  • 1 κούπα καστανή ζάχαρη
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κουταλάκι κορν φλάουρ

Εκτέλεση

Βάση:

  • Αλέθουμε τα μπισκότα στο multi, τα μεταφέρουμε  σε ένα μπολ, τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο , προσθέτουμε τα τριμμένα φουντούκια και τη τρούφα σοκολάτας και ανακατεύουμε πάλι να ομογεοποιηθούν.
  • Αδειάζουμε το μείγμα του μπισκότου στο ταψάκι.
  • Το απλώνουμε στη βάση, πιέζοντάς το, ώστε να γίνει μια συμπαγής βάση.
  • Το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.

Γέμιση:

Βάζουμε τις ζελατίνες σε παγωμένο νερό.

  • Φτιάχνουμε τις κρέμες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Στύβουμε τις ζελατίνες, τις βάζουμε μέσα στις κρέμες και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε στο μείγμα τη σαντιγύ και  ανακατεύουμε πολύ απαλά να ενσωματωθούν τα υλικά.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα πάνω στη μπισκοτένια βάση μας και το αφήνουμε και πάλι στο ψυγείο να κρυώσει (περίπου 1 ώρα).

Καραμέλα:

  • Βάζουμε σε κατσαρόλα ή σε τηγάνι με βαρύ πάτο τη ζάχαρη σταδιακά, κουταλιά- κουταλιά, περιμένοντας κάθε φορά να λιώσει η πρώτη δόση για να προσθέσουμε και άλλη, μέχρι να πάρει το χρώμα της καραμέλας ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 2′ περίπου μέχρι να λιώσει.
  • Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ενσωματωθούν.
  •  Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το κορν φλάουερ.
  • Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί το κορν φλάουρ και ξαναβάζουμε σε μέτρια φωτιά να σιγοβράσει για λίγο ακόμα, μέχρι να πήξει ελαφρά.
  • Αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει.
  • Όταν κρυώσει, το περιχύνουμε πάνω στη κρέμα, στο κρύο πλέον γλυκό μας, το ισιώνουμε με μια μαρίζ και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει και το γλάσο καραμέλας.