Υλικά για 2 άτομα:

  • 2 φιλέτα γλώσσας (περίπου 200 γρ. το καθένα)
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1/2 σκελίδα σκόρδου
  • 10 ελιές (καλαμών ή πράσινες) κομμένες στη μέση
  • 1 κ.σ. άνιθος ψιλοκομμένος
  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 2 μέτριες πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • ελαιόλαδο (3-4 κ.σ.)
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βράζουμε για 10΄ τα καρότα και τις πατάτες.
  • Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι με 1/2 ποτήρι νερό τις γλώσσες με το κρασί.
  • Μόλις αρχίζουν να βράζουν προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά (και τις πατάτες και τα καρότα).
  • Αφήνουμε να βράσουν για 10-15΄ σε μέτρια φωτιά (6 για καινούριες κουζίνες, 2 για παλιές, αν έχει σωθεί το νερό, προσθέτουμε λίγο ακόμη).
  • Σερβίρουμε (πετώντας το σκόρδο που βάλαμε για γεύση).

Σημείωση: Αντί για γλώσσες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τσιπούρες φιλέτο (και ιχθυοτροφείου) ή λιθρίνι μικρό.

Προβράζουμε τις πατάτες και τα καρότα, γιατί χρειάζονται περισσότερο χρόνο από τα ψάρια για να μαγειρευτούν.