Υλικά για 2 άτομα:
- 2 φιλέτα γλώσσας (περίπου 200 γρ. το καθένα)
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
- 1/2 σκελίδα σκόρδου
- 10 ελιές (καλαμών ή πράσινες) κομμένες στη μέση
- 1 κ.σ. άνιθος ψιλοκομμένος
- 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 2 μέτριες πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
- ελαιόλαδο (3-4 κ.σ.)
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε για 10΄ τα καρότα και τις πατάτες.
- Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι με 1/2 ποτήρι νερό τις γλώσσες με το κρασί.
- Μόλις αρχίζουν να βράζουν προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά (και τις πατάτες και τα καρότα).
- Αφήνουμε να βράσουν για 10-15΄ σε μέτρια φωτιά (6 για καινούριες κουζίνες, 2 για παλιές, αν έχει σωθεί το νερό, προσθέτουμε λίγο ακόμη).
- Σερβίρουμε (πετώντας το σκόρδο που βάλαμε για γεύση).
Σημείωση: Αντί για γλώσσες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τσιπούρες φιλέτο (και ιχθυοτροφείου) ή λιθρίνι μικρό.
Προβράζουμε τις πατάτες και τα καρότα, γιατί χρειάζονται περισσότερο χρόνο από τα ψάρια για να μαγειρευτούν.