Υλικά για 2-4 άτομα:
- 100 γρ. φασόλια μαυρομάτικα
- 2 δάφνες
- 1 ντομάτα σε κύβους ή 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 1/2 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
- 1/2 ποτήρι ελιές σε φετάκια
- αλάτι, πιπέρι
- 1/3 ποτηριού ελαιόλαδο
- λεμόνι,ξίδι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα φασόλια με τις δάφνες για 35-40′.
- Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε βαθύ μπολ με αλάτι και το μισό ελαιόλαδο΄, και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Ρίχνουμε τη ντομάτα, το κρεμμύδι και τις ελιές.
- Προσθέτουμε λεμόνι και ξίδι, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Συνοδεύεται πολύ ωραία με κεφαλογραβιέρα και παξιμάδια.