Υλικά για 2-4 άτομα:

  • 100 γρ. φασόλια μαυρομάτικα
  • 2 δάφνες
  • 1 ντομάτα σε κύβους ή 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1/2 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
  • 1/2 ποτήρι ελιές σε φετάκια
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1/3 ποτηριού ελαιόλαδο
  • λεμόνι,ξίδι

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα φασόλια με τις δάφνες για 35-40′.
  • Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε βαθύ μπολ με αλάτι και το μισό ελαιόλαδο΄, και αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Ρίχνουμε τη ντομάτα, το κρεμμύδι και τις ελιές.
  • Προσθέτουμε λεμόνι και ξίδι, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Συνοδεύεται πολύ ωραία με κεφαλογραβιέρα και παξιμάδια.