Υλικά για ταψί 35χ25 εκ.:

Για το κανταΐφι:

  • 250 γρ. φύλλο κανταΐφι καλά “ξασμένο”- ανοιγμένο με τα δάχτυλα να μην είναι μπλεγμένο
  • 300 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο λιωμένο

Για το σιρόπι:

  • 300 γρ. νερό
  • 300 γρ. ζάχαρη (μισή μισή άσπρη και καστανή)

Για την κρέμα και τη σαντιγύ:

  • 700 γρ. γάλα φρέσκο
  • 180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 5 κρόκοι αβγών
  • 40 γρ. αλεύρι και 40 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 βανιλίνη
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • φιστίκι Αιγίνης ή αμύγδαλο φιλέ για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Για το κανταΐφι:

  • Βουτυρώνουμε με ένα πινέλο το ταψί και στρώνουμε το κανταΐφι κολλητά να μην έχει καθόλου κενά.
  • Ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το βούτυρο πάνω από το φύλλο.
  • Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30΄μέχρι να ροδίσει το φύλλο.
  • Ενώ ψήνουμε βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι και αφήνουμε για 4΄από τη στιγμή που αρχίζει να βράζει το μείγμα.
  • Βγάζουμε το ψημένο κανταΐφι από το φούρνο και το σιροπιάζουμε.

Για την κρέμα και τη σαντιγύ:

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα κρατώντας 1/2 φλιτζάνι στην άκρη, τη βανιλίνη και τη μισή κρυσταλλική ζάχαρη και τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, τους κρόκους, την υπόλοιπη ζάχαρη και το 1/2 φλιτζάνι γάλα.
  • Ρίχνουμε το παραπάνω μείγμα στο γάλα που έχει αρχίζει να ζεσταίνεται καλά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αρχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα.
  • Αν έχουμε ραβδομπλέντερ, ομογενοποιούμε καλά την κρέμα.
  • Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη.
  • Στρώνουμε την κρέμα στο φύλλο και αφήνουμε λίγο να σταθεροποιηθεί η κρέμα στο ψυγείο.
  • Βάζουμε από πάνω τη σαντιγύ και γαρνίρουμε με αμύγδαλο ή φιστίκι.