Υλικά για ταψί 35χ25 εκ.:
Για το κανταΐφι:
- 250 γρ. φύλλο κανταΐφι καλά “ξασμένο”- ανοιγμένο με τα δάχτυλα να μην είναι μπλεγμένο
- 300 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο λιωμένο
Για το σιρόπι:
- 300 γρ. νερό
- 300 γρ. ζάχαρη (μισή μισή άσπρη και καστανή)
Για την κρέμα και τη σαντιγύ:
- 700 γρ. γάλα φρέσκο
- 180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 5 κρόκοι αβγών
- 40 γρ. αλεύρι και 40 γρ. κορν φλάουρ
- 1 βανιλίνη
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- φιστίκι Αιγίνης ή αμύγδαλο φιλέ για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Για το κανταΐφι:
- Βουτυρώνουμε με ένα πινέλο το ταψί και στρώνουμε το κανταΐφι κολλητά να μην έχει καθόλου κενά.
- Ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το βούτυρο πάνω από το φύλλο.
- Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30΄μέχρι να ροδίσει το φύλλο.
- Ενώ ψήνουμε βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι και αφήνουμε για 4΄από τη στιγμή που αρχίζει να βράζει το μείγμα.
- Βγάζουμε το ψημένο κανταΐφι από το φούρνο και το σιροπιάζουμε.
Για την κρέμα και τη σαντιγύ:
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα κρατώντας 1/2 φλιτζάνι στην άκρη, τη βανιλίνη και τη μισή κρυσταλλική ζάχαρη και τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, τους κρόκους, την υπόλοιπη ζάχαρη και το 1/2 φλιτζάνι γάλα.
- Ρίχνουμε το παραπάνω μείγμα στο γάλα που έχει αρχίζει να ζεσταίνεται καλά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αρχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα.
- Αν έχουμε ραβδομπλέντερ, ομογενοποιούμε καλά την κρέμα.
- Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη.
- Στρώνουμε την κρέμα στο φύλλο και αφήνουμε λίγο να σταθεροποιηθεί η κρέμα στο ψυγείο.
- Βάζουμε από πάνω τη σαντιγύ και γαρνίρουμε με αμύγδαλο ή φιστίκι.